Nέο Επιδοτούμενο Προγράμματα Κατάρτισης στον Τουρισμό, με Εκπαιδευτικό Επίδομα έως 1250€
Voucher για 20.000 ανέργους και εργαζόμενους που έχουν απασχοληθεί στον τομέα του τουρισμού.
Εξ ολοκλήρου εξ αποστάσεως ασύγχρονη κατάρτιση.
Voucher για 20.000 ανέργους και εργαζόμενους που έχουν απασχοληθεί στον τομέα του τουρισμού.
Εξ ολοκλήρου εξ αποστάσεως ασύγχρονη κατάρτιση.
Αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ανακοινωθεί η λίστα με τους ωφελούμενους για το Επιδοτούμενο Προγράμματα Κατάρτισης στον τομέα του Τουρισμού.
Υπουργείο Τουρισμού - Προγράμματα Κατάρτισης στον Τουρισμό - Δράση 16921 «Επανειδίκευση και αναβάθμιση δεξιοτήτων στον τομέα του τουρισμού» (Reskilling and upskilling in tourism) - Έργο SUB1 Επανειδίκευση και αναβάθμιση δεξιοτήτων στον τομέα του τουρισμού» (κωδικός ΟΠΣ ΤΑ 5157704)
Η δράση για το επιδοτούμενο πρόγραμμα θα αφορά στην παροχή θεωρητικής κατάρτισης και πιστοποίησης σε έως 20.000 ωφελούμενους (ανέργους ή εργαζόμενους), διάρκειας 250 ωρών και θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά εξ αποστάσεως μέσω ασύγχρονης κατάρτισης, με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1250€.
Η θεματολογία των προγραμμάτων κατάρτισης περιλαμβάνει τις ακόλουθες ειδικότητες:
Συμπεριλαμβάνονται επίσης θεματικές ενότητες που αφορούν «οριζόντιες δεξιότητες», οι οποίες ενδεικτικά είναι: α) εργασιακές σχέσεις και τεχνικές αναζήτησης εργασίας, β) υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία, γ) βασικές αρχές εργατικού δικαίου και δ) ξένη γλώσσα (ορολογία).
Η Δράση υλοποιείται με το σύστημα της παροχής Επιταγών Κατάρτισης (Training Vouchers) και περιλαμβάνει:
Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΕΣΑΑ) «Ελλάδα 2.0», το Υπουργείο Τουρισμού έχει αναλάβει την υλοποίηση της Δράσης 16921 «Επανειδίκευση και αναβάθμιση δεξιοτήτων στον τομέα του Τουρισμού». Η Δράση χρηματοδοτείται από το Εθνικό Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με προϋπολογισμό Τ.Α.Α. 45.033.000 ευρώ, και εμπίπτει στον Πυλώνα Ανάκαμψης «Ιδιωτικές Επενδύσεις και μετασχηματισμός της οικονομίας» και στον Άξονα «Εκσυγχρονισμός και βελτίωση της ανθεκτικότητας κύριων κλάδων οικονομίας».
Η μέθοδος ασύγχρονης τηλεκατάρτισης επιλέγεται προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες ωφελούμενων που είτε εργάζονται είτε κατοικούν σε δύσβατες και απομακρυσμένες περιοχές (ορεινούς όγκους και μικρά νησιά) καθώς και σε Περιφερειακές Ενότητες όπου ενδέχεται να μην υφίστανται δομές παρόχων κατάρτισης.
Η Δράση θα υλοποιηθεί σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31.12.2025, όπως προκύπτει από το αναθεωρημένο Παράρτημα της Εκτελεστικής Απόφασης του Συμβουλίου για την τροποποίηση της 10152/2021 εκτελεστικής απόφασης της 13ης Ιουλίου 2021 με βάση την πρόταση της Επιτροπής στο έγγραφο COM (2023) 749 final.
Το πρόγραμμα (ή τα προγράμματα) υλοποιείται στο
πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη
χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.
ΦΕΚ ΕΡΓΟΥ | ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΡΓΟΥ.
Μετά τη συμπλήρωση της παρακάτω φόρμας, ένας σύμβουλός εκπαίδευσης θα επικοινωνήσει μαζί σας για να σας παρέχει πληροφορίες και ενημέρωση για τις διαδικασίες που απαιτούνται για την υποβολή της αίτησή σας.
Επικοινωνήστε με έναν σύμβουλο κατάρτισης για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το πρόγραμμα κατάρτισης και τις διαδικασίες που απαιτούνται.
Adding {{itemName}} to cart
Added {{itemName}} to cart